fbpx

Chair

Svestrana, optimalno dizajnirana Planmeca Chair pruža odličnu radnu ergonomiju. Pogodna je za hirurške zahvate, a također može biti opremljen sa Planmeca Compact i mobilnim kolicima.

Savršena udobnost pacijenta

Planmeca Chair je dostupna s fiksnim ili automatskim naslonom za noge. Fiksni naslon za noge pruža optimalne radne uglove, te ulaz i izlaz pacijenata može se olakšati.

Lagano podesivi naslon za glavu

Dvostruki zglobni naslon za glavu omogućava udobno pozicioniranje glave pacijenta i također pruža dobru vidljivost područja liječenja. Zbog laganog podešavanja drške naslona, stolica se lako prilagođava pacijentima svih veličina.

 Fleksibilno pozicioniranje

Okretanje od 180 stepeni omogućava stolici da se okreće 90 stepeni lijevo i 90 stepeni desno. Ovo je vrijedna funkcija prilikom upotrebe intraoralne rendgenske jedinice ili druge pomoćne opreme. Funkcija okretanja pruža jedinstvenu slobodu dizajna klinike i naročito se cijeni kada je prostor ograničen.

Velika prilagodljivost

Širok opseg pokreta omogućava slobodno liječenje pacijenata u različitim položajima. Stolica se može podesiti na vrlo nisku poziciju, ali se takođe može podesiti i na visok položaju ako stomatolog preferira da obavlja tretman u stojećem položaju.

Mogućnost prilagodbe hirurškim potrebama

Hirurški intravenski naslon za ruke dostupan je za imobilizaciju ruke pacijenta tokom sedacije. Opcija hirurškog naslona za glavu pruža povećanu podršku za glavu pacijenta.

Nepobjediva kombinacija za specijalističke tretmane

Planmeca Chair može biti opremljen kombinacijom velike instrumentalne tacne i Planmeca SingLED radnim svjetlom. To čini stolicu idealnim izborom za ortodontski i hirurški tretman.

Visokokvalitetna presvlaka za trajnu udobnost

Tkanina Comfy je izrađena od trajne vještačke kože. Tanak oblik osigurava odličan doseg do područja liječenja, a besprekoran dizajn omogućava lako održavanje i poboljšanu kontrolu infekcije.

Izrađena je od vrlo izdržljive umjetne kože i visokoelastične memorijske pjene, Ultra Relax presvlaka savršeno se prilagođava obliku tijela pacijenta, dopuštajući mu da ostanu opušten, čak i pri dužem radu.

Tehničke karakteristike

Potrebni napon 100 VAC, 115 VAC, 220-240 VAC
Frekvencija mreže 50/60 Hz
Okretanje ± 90 °, ukupno 180 °
Težina 120 kg
Montaža Pričvršćivanje na pod
Okvir Aluminijumska legura od lima.
Boja Bijela: (RAL 9016)