fbpx

Compact i5

Planmeca Compact i 5

Lagana i kompaktna Compact i5 stomatološka jedinica pruža neusporedivu ergonomiju i izuzetno laganu i jednostavnu upotrebu. Bazira se na pet centralnih vrijednosti: dizajn, dobrobit, čistoća, inteligencija i evolucija – što rezultira savršenom kombinacijom funkcionalnosti, trajnosti, udobnosti, sigurnosti i prepoznatljivoj estetici. Lagana, ali snažna, jedinica je dizajnirana da pruži najudobniji tok rada za stomatološki tim i najprijatnije iskustvo za pacijente svih uzrasta.

Dobrobit za stomatologa

Compact i5 je dizajnirana da svakodnevni rad učini lakšim,udobnijim i manje stresnim. Mala instrumentna konzola prilagođava se svim radnim pozicijama, dok idealno balansirani držači instrumenata garantuju ergonomsku upotrebu. Stolica sa suženim naslonom i mala kuspidor baza omogućava savršen pristup području tretmana i održava ergonomski radni položaj tokom dana. Solannaradno svijetlo, dizajnirana da vašim radnim danima pruži savršenu vidljivost na cijelom području tretmana.

Dobrobit za asistenta

Compact i5 pruža dosta radnog prostora za asistenta i nudi lak pristup usisnim cijevima i dr.neophodnim instrumentima. Sve funkcije kontrole infekcije su uredno organizovane u odjeljcima i dnevne rutine postaju jednostavnije i brže.

Dobrobit za pacijenta

Dentalna jedinica vam omogućava da uspostavite diskusiju s pacijentom u udobnom,sjedećem položaju dok imate kontakt očima. To pomaže da stvorite opuštajuću atmosferu i izgradite povjerenje. Sklopivi naslon za noge omogućava lakši ulaz i izlaz sa stolice. Dizajn stolice prati oblik tijela i omogućava čvrstu i udobnu podršku. Ultra Relax presvlake odgovaraju težini i toploti tijela pacijenta, što je posebno važno kod dužih tretmana.

Sigurno i čisto okruženje za liječenje

Praktična dizajnerska rješenja Compact i5 čine kontrolu infekcije vrlo jednostavnom jer su sve bitne funkcije uredno organizirane, integrirane, automatizirane, vođene i zabilježene. Sigurno okruženje je zajamčeno i za stom.tim i za pacijente.

Različiti korisnici – individualne potrebe

Za usklađivanje sa različitim korisničkim potrebama stomatološke jedinice i ergonomskim zahtevima, Compact i5 nudi nekoliko sistema isporuka i usisnih nastavaka i širok spektar instrumenata koje možete izabrati.

Sigurna investicija u budućnosti

Stomatološka jedinica Compact i5 jamči dug životni vijek: izgrađena je tako da se može nadograditi novim značajkama i poboljšanjima u bilo kojem trenutku.

Efikasnost putem informacija

Planmecina digitalna stomatološka oprema može se jednostavno povezati s mrežom kako bi se prikupili vrijedni podaci koji se mogu koristiti za povećanje učinkovitosti i poboljšanje osiguranja kvalitete. Softver za inteligentnu kliničku učinkovitost omogućuje klinikama da prate tok pacijenata, optimiziraju svoj kapacitet putem informacija u stvarnom vremenu i prate korištenje svoje digitalne opreme.

Romexis Clinic Management softver nudi nekoliko pogodnosti za korištenje i osiguranje kvalitete za lokalne korisnike, dok Romexis Insights omogućuje daljinski nadzor vaše klinike s bilo kojeg mjesta.

Tehničke karakteristike

Sistem za isporuku Isporuka preko pacijenata sa balansiranim instrumentima, sa visećim instrumentima i bočna isporuka
Zahtjevi za napajanjem 100 V ~
115 V ~
220 V ~ ….. 240 V ~
Frekvencija mreže 50/60 Hz
Okvir Aluminijumski lim
Pritisak dovoda vode 300-900 kPa (43-130 psi)
Pritisak dovoda zraka 550-900 kPa (80-130 psi)
Težina 160kg (353 lbs)
Montaža Pričvršćivanje na podu
Boja Boja bijela (RAL 9016)