fbpx

Sovereign Classic

Naša izvrsna Planmeca Sovereign

Klasična stomatološka stolica je savršen ishod pametnih detalja o dizajnu koji vam olakšavaju rad tokom cijelog dana. Od tretmana pacijenta do lakše kontrole infekcije.

Fleksibilnost i udobnost

Planmeca Sovereign je dizajniran sa ergonomijom, udobnošću i korisnošću na umu. Kompaktna i tanaka posuda za ispiranje čini uređaj odličnim izborom za bilo koju ordinaciju. Dizajn sa fokusom na korisnike nudi neuporedivu lakoću korištenja kako za Vas tako za Vašeg asistenta. Sjedište drži pacijenta optimalno pozicioniranim tokom čitavog tretmana.

Savršena jednostavna upotreba

Priključite svoje omiljene instrumente na instrumentnu konzolu sa 6 mjesta i lako koristite uređaj preko ekrana osjetljivog na dodir. Postavite svoju stolicu na način na koji želite, sa manuelnom funkcijom okretanja lijevo/desno posude za ispiranje i stolice. Pogodna Cobra ™ usisni nastavak i modularni držač Flexy ™ za usisne cijevi i instrumente podržavaju sve vaše potrebe liječenja.

Inteligentna kontrola infekcije

Planmeca Sovereign nudi najnaprednije sisteme za kontrolu infekcije. Inteligentni softver podržava vaš svakodnevni rad i omogućava sve što vam je potrebno za savršenu organizaciju vaše rutinske kontrole infekcije. Uvijek čista voda i čiste usisne cijevi.

Minimalni ručni napor s automatskim sistemom

Inteligentni sistem za čišćenje vodotoka automatski dovodi tačnu količinu sredstva za čišćenje u vodeni tok stomatološke jedinice – bilo kontinuirano ili periodično. Kontejner zahtjeva punjenje samo u rijetkim intervalima. Rutinska kontrola infekcije ne može biti lakša od ovoga.

Sistem za čišćenje usisnih cijevi za savršene rezultate

Dizajniran je inovativni sistem za čišćenje usisnih cijevi i filtera. Planmeca sistem za čišćenje usisnih cijevi (STCS) znatno pojednostavljuje i automatizuje proces dezinfekcije stomatoloških jedinica – obezbeđivanje sigurnog tretmana općenito i čistiji usisni sistem.

Koristite ga onako kako želite

Ako tražite stomatološku jedinicu koja nudi savršenu prilagodljivost i fleksibilnost, onda je Planmeca Sovereign vaš izbor. Ova pametna jedinica podržava sve moguće radne tokove i položaje tretmana i omogućava vam da radite na način koji želite.

  • Simetričan dizajn – idealan je za desnu i lijevu upotrebu.
  • Dugačak raspon visine i nagibno sjedište

Tehničke karakteristike:

Sistem isporuke – Rad sa  balansiranim instrumentima iznad pacijenta
– Rad sa podlogama za viseće cijevi iznad pacijeta
Zahtjevi za napajanje 100-240VAC
Frekvencija mreže 50/60 Hz
Težina 200 kg (440 lbs)
Pritisak vode 180-900 kPa (26-130 psi)
Pritisak vazduha 550-900 kPa (80-130 psi)
Montaža Pričvršćavanja za pod
Okvir Aluminijski lim
Boja Bijela (RAL 9016)