fbpx

CAD/CAM FIT® sistem za ordinaciju

Od ultra brzog intraoralnog skeniranja do sofisticiranog dizajniranja i vrhunskog glodanja, Planmeca FIT sistem za stomatološke ordinacije uključuje sve neophodne alate za integrisani i digitalan radni tok. Otvoreni program između uređaja i softvera omogućavaju vam da izaberete cijeli postupak rada te nesmetano komunicira sa laboratorijom putem Planmeca Romexis Cloud  prenosa slika.

Optimizirani rad
Planmeca FIT je potpuno racionalan pristup visokokvalitetnoj stomatološkoj njezi. Umjesto dosadašnje dvije posjete, sada je omogućeno liječenje u trajanju od jednog sata – bez privremenih krunica ili fizičkih zubnih modela. Obezbijedite punu pacijentovu satisfakciju i efikasnost u svim fazama tretmana sa Planmeca FIT jednosatnom stomatologijom!

Maksimalno vrijeme rada
Planmeca FIT omogućava maksimalno vrijeme rada eliminacijom suvišnih koraka. Sa inteligentnim licenciranim Planmeca Romexis softverom, različite radne faze (skeniranja, projektovanja i proizvodnje) mogu se istovremeno izvoditi od strane različitih korisnika. Ovo vam omogućava da tretirate više bolesnika u kraćem vremenskom periodu i u potpunosti iskoristite dostupne resurse.

Brzo i precizno skeniranje
Intraoralni skeneri nude jedinstveno iskustvo skeniranja. S integriranim skeniranjem u boji i preciznošću do mikronske razine, idealni su za snimanje – od jednog zuba do cijelog luka. Dovršena skeniranja pohranjuju se u softver Planmeca Romexis® i odmah su dostupna za daljnju upotrebu.

Razlicite veličina vrhova
Kako bi udovoljili različitim potrebama korisnika, Planmeca intraoralni skeneri imaju vrhove različitih veličina, koji se mogu sterilizirati u autoklavu, a njihova izrada i dizajn dodatno podržava pouzdane mjere suzbijanja infekcije. Zbog aktivnog svojstva protiv magle, vrhovi su odmah spremni za upotrebu.

Otvoreni import i eksport
Planmeca intraoralni skeneri omogućuju fleksibilan odabir željenog tijeka rada, jer podržavaju i STL i PLY datoteke. Otvorena platforma omogućava da se podaci i oprema veoma lako integriraju u ordinaciju, dok otvoreni formati datoteka omogućuju jednostavnu suradnju s laboratorijima i drugim vanjskim partnerima. Čak postoji mogućnost izvoza više datoteka kao jedne STL datoteke.

Plug and play
Intraoralni skeneri mogu se spojiti na prijenosno računalo ili integrirati u digitalne stomatološke jedinice Planmeca. Zbog toga ih je vrlo lako dijeliti između različitih prostorija za tretman – baš kao i bilo koji instrument. Skenerima također možete upravljati sa kontrolom stopala na zubnoj jedinici, a ruke su slobodne za skeniranje i drugo liječenje pacijenata.