fbpx

Compact iClassic

Funkcionalni dizajn Planmeca Compact i Classic garantuje nesmetan rad i odličnu radnu poziciju. Planmeca Compact i Classic ima tradicionalnu tastaturu sa osnovnim jedinicama, instrumentima i funkcijama kontrole infekcije.

Za izradu stomatološke jedinice koriste se aluminijumski dijelovi za krajnju izdržljivost.

Savršen pristup

Stolica za bočno podizanje i mala podnica maksimiziraju prostor za stomatologa i asistenta. Uzak dizajn naslona pruža odličan pristup površini koja se tretira.

Jedinstvena povezanost stomatološke jedinice i softvera

Planmeca Romexis Clinic Management može povezati sve stomatološke stolice sa mrežom kako bi proizvela vrijedne podatke o upotrebi stomatološke stolice, efikasnost i osiguranju kvaliteta.

Savršeno balansirani instrumenti

Balansirani instrumenti garantuju ergonomsku upotrebu instrumenta jer je samo mali pokret dovoljan da se instrument aktivira. Planmeca Compact i Classic može biti opremljena i visećim instrumentima.

Ergonomski dizajnirana stolica

Dvostruki zglobni naslon za glavu omogućava udobno pozicioniranje glave pacijenta. Zahvaljujući dužini naslona za glavu, stolica se lako prilagođava pacijentima svih veličina.  Također mogu biti opremljene ručnim naslonima za dodatnu podršku pacijentima.

Visokokvalitetna presvlaka za trajnu udobnost

Tkanina Comfy  je izrađena od trajne vještačke kože. Tanak oblik osigurava odličan doseg do područja liječenja, a besprekoran dizajn omogućava lako održavanje i poboljšanu kontrolu infekcije. Izrađena je od vrlo izdržljive umjetne kože i visokoelastične memorijske pjene, Ultra Relax presvlaka savršeno se prilagođava obliku tijela pacijenta, dopuštajući im da ostanu opušteni, čak i pri dužem radu.

Sve neophodne funkcije mogu se obaviti pomoću nožne kontrole, držeći ruke slobodne za pacijenta.

Tehničke karakteristike

Frekvencija mreže 50 ili 60 Hz (ciklusi) neovisno od podešavanja mrežnog napona
Potrošnja energije Potrošnja energije u mirovanju je manja od 300 VA.
Maksimalna potrošnja energije 1200 VA.
Pritisak dovoda vode 3 bara do 9 bara (43 psi do 130 psi)
Pritisak dovoda vazduha 5,5 bar do 9 bar (80 psi do 130 psi)
Sukciona cijevi ø min. 50 mm (2 “)
Odvodna cijev ø min. 50 mm (2 “)
Montaža Pričvršćivanje na podu
Težina 130 kg
Boja Boja bisera (RAL 9016)