Planmeca je jedan od najvećih proizvođača stomatološke opreme u svijetu i lider savremene digitalne stomatologije. U ovom tekstu vam donosimo 6 razloga zbog kojih se stomatolozi širom svijeta odlučuju na kupovinu i upotrebu Planmeca proizvoda, a zbog kojih se i vi možete odlučiti na ovaj korak.

1. Sve što trebate na jednom mjestu! Jedan softver za sve!

Planmeca u svojoj ponudi ima sve neophodne uređaje za rad savremene stomatološke ordinacije – od stomatoloških jedinica do uređaja za snimanje i CAD/CAM rješenja. Sveobuhvatno softversko rješenje Planmeca Romexis® povezuje sve uređaje u ordinaciji i omogućava jednostavno snimanje, pregled i upravljanje različitim tipovima podataka unutar tog okruženja.

2. Mjesto gdje inovacije nikad ne prestaju!

Osnovno načelo kompanije Planmeca je da se najbolja njega pruža uz inovacije. Zbog tog pristupa su često predstavljali revolucionarne proizvode, a najpoznatiji su Planmeca Ultra Low Dose™ protokol za snimanje CBCT slika s ultra-niskom dozom i Planmeca CALM™ algoritam koji omogućuje uklanjanje artefakata uzrokovanih kretanjem – što dovodi do mnogo oštrijeg snimka.

3. Konstantna predanost istraživanju i razvoju…

Kao stabilna porodična kompanija, Planmeca je u poziciji da se može posvetiti dugoročnim naučno-istraživačkim projektima, s ciljem unaprijeđenja industrije. Planmecu krase godine saradnje sa zdravstvenim stručnjacima i brojnim univerzitetima iz cijelog svijeta, a osoblje kompanije čine stručnjaci iz nekoliko oblasti, kao što su elektronika, mehanika, razvoj softvera i UX.

4. Vrhunski kvalitet koji dolazi iz Finske.

Svi proizvodi se dizajniraju, proizvode i montiraju, uz upotrebu najnovije tehnologije i najboljih materijala, u glavnom gradu Finske, Helsinkiju, a proizvodi ove kompanije se mogu se prilagoditi specifičnim potrebama svakog korisnika.

5. Skandinavski dizajn.

Odijelo uistinu ne čini čovjeka, ali privlači pažnju. Zbog toga je besprijekoran dizajn jedna od osnovnih karakteristika Planemca proizvoda. Elegantan skandinavski dizajn nije samo primamljiv za oko. On omogućava sigurnost i ergonomiju, te udobnost. Proizvodi su praktični, lijepi, izdrživi i kao takvi osvojili su brojne nagrade za dizajn i udobnost za sve pacijente, bez obzira na to da li se radi o djeci, ekstremno visokim ili pretilim osobama.

6. Sigurna budućnost!

Važno je znati da se čak 98% komponenti jednog proizvoda može reciklirati po završetku životnog ciklusa. Oprema je takva da  korisniku dopušta kombinaciju novijih i starijih proizvoda. Planmeca rješenja su osmišljena tako da se prilagođavaju vašim potrebama.

Ukoliko se odlučite napraviti ovaj odvažan korak, možete započeti samo sa onim proizvodom koji vam treba u ovom trenutku, a kasnije lako možete dodati više proizvoda i funkcija.

Piše: Daniel Purssila